Átadták a Budatétényi Polgári Kör képzőművészeti pályázatának díjait

by talastunde

A Budatétényi Polgári Kör Közhasznú Egyesület és a Radóczy Mária Galéria a XXI. Szent Mihály napok díjkiosztó kiállítását szervezte meg szeptember 16-án.

 A Budatétényi Polgári Kör a XXI. Szent Mihály napok keretében megrendezett képzőművészeti kiállítását tartotta meg Radóczy Mária galériájában, pontosabban a díszpolgár kertjében, abból a célból, hogy a kerület művészei bemutassák a polgári kör aktuális pályázatára készített alkotásait.

Két évtizeddel ezelőtt Kolláthné Hollóssy Rita Radóczy Máriával és Pajzs Gáborral összefogva dolgozták ki a Budatétényi Polgári Körnek a kerület képzőművészeit támogató pályázati lehetőségét. Radóczy Mária Galéria kertje a XXI. Szent Mihály Napok programsorozatának egyik helyszíne volt. A BPK idén Petőfi Sándor születésének 200. évfordulója alkalmából  az „Itt van az ősz, itt van ujra ..” címmel írta ki pályázatát.

Idén 30 kiállító mutatta be a szebbnél szebb, különböző műfajokban készített pályázati alkotásait. A kiállítást óriási érdeklődés kísérte, a házigazda közel 200 vendéget számolt. Radóczy Mária tűzzománcművész, kerületünk díszpolgára idén is stílszerűen, egy Szent Mihály arkangyalt ábrázoló szoborral várta a vendégeket.

A rendezvényen a polgári kör elnöke, Tóth Melinda elnök köszöntötte a látogatókat, majd Szepesfalvy Anna alpolgármester méltatta a BPK képzőművészeket támogató két évtizedes tevékenységét, megköszönte a pályázaton induló művészek kreatív munkáját és gratulált a díjazottaknak.

  1. díj:  Zács Ágoston fotó

Zács Ágoston: ‘Kiülök a dombtetőre, onnan nézek szerteszét’ fotó

2. díj: Czimbal Gyula fotó 

Czimbal Gyula ‘Hallgatom a fák lehulló…’- fotó

3. díj: Nánási-Juhász Krisztina- fotó

Nánási- Juhász Krisztina :Őszi fa tánca- fotó

Különdíjasok: 

 Kelemen Ágnes akril festmény

Csobán András grafika

Szűcs Ildikó olajfestmény

György Éva kerámia dombormű

Major Zsófi nemezelt madarak

Bányai Gábor Bertalan kerámiatál

Bakó Károly grafika

Kelemen Ágnes akril festménye
Csobán András Apám című alkotása
Szűcs Ildikó: Őszi erdő – olajfestmény
György Éva: Derű- kerámia
Major Zsófi: Az ősz hírnökei – nemez
Bányai Gábor : “‘Mindent el tudnék mesélni” …’ – kerámiatál
Bakó Károly: Álomidő – grafika, 70cmx50cm

Olvasta már?