Augusztus 12-14. között háromszor ad koncertet a BDZ a Zempléni Fesztiválon

by talastunde

Két évfordulós zeneszerző egy-egy, szintén évfordulóra komponált művével, illetve hagyományosan a Budafoki Dohnányi Zenekar koncertjével indul a Zempléni Fesztivál harmincegyedik rendezvénysorozata augusztus 12-én, 13-án és 14-én pedig remek műsorral és előadókkal lép fel a fesztiválon a BDZ.

A nyitókoncerten Mandelssohn: 5. ”Reformáció” szimfónia és Kodály Zoltán: Psalmus Hungaricus című művei lesznek hallhatók.

Előadók:

Nyári Zoltán – tenor

Budafoki Dohnányi Zenekar
Budapesti Akadémiai Kórustársaság (karigazgató: Balassa Ildikó)

vezényel: Hollerung Gábor

Augusztus 13-án a bécsi klasszikusok gyöngyszemeiből állították össze a műsort a szervezők.  Haydn: 60. (C-dúr) szimfónia, Beethoven: I. (C-dúr) zongoraverseny, Franz Schubert:  VI. szimfónia (“kis” C-dúr) lesz hallható.

Előadók:

Budafoki Dohnányi Zenekar

Ránki Fülöp – zongora
vezényel: Guido Mancusi

Augusztus 14-én, egyedülálló hangszer-összeállítással, átiratokkal és eredeti művekkel érkezik Tarcalra, a Rákóczi Szüretelőházba a BDZ A´la Carte Ensemble, ami a Dohnányi Ernő Szimfonikus Zenekar művészeiből alakult 2017-ben. Nevük repertoárjuk sokoldalúságát tükrözi: a közönség a sokszínű műsort hallgatva olyan gazdag kínálatban gyönyörködhet, mint amikor egy elegáns, de mégis jó hangulatú étteremben az étlapról à la carte válogathat a jobbnál jobb fogások közül.

A klarinéttal, szaxofonnal és fuvolával kiegészült vonósötös formációval a zenészek a szimfonikus zenekari hangzást sokszínű kamaraegyüttesként tudják visszaadni, és képesek a teljes zenekari megszólalást is imitálni.

Előadók:

Kalla-Tóta Hajnalka  – hegedű
Bánhegyi Tünde – hegedű
Markó János – mélyhegedű
Helecz Dániel – cselló
Botár Bence – nagybőgő
Kanyó Dávid – fuvola, altfuvola, pikoló
Szepesi Bence – klarinét, szaxofon

Műsor:

José Pablo Moncayo: Huapango
Astor Piazzolla: Négy évszak
Luigi Rago: Intermezzo, Op.1
Isaac Albeniz: Tango in D
Pánczél Tamás: Tekeringő
Carlos Gardel: Por Una Cabeza
Ennio Morricone: Cinema Paradiso
Nino Rota: Romeo et Giulietta
Astor Piazzolla: Oblivion
Astor Piazzolla: Libertango

Olvasta már?