Augusztusban a Zempléni Fesztiválon ad több koncertet a BDZ

by talastunde

A Budafoki Dohnányi Zenekar a Zempléni Fesztivál rezidens zenekaraként több izgalmas, újszerű, szórakoztató hangversenyre várja a fesztiválközönséget. A hagyományoknak megfelelően a fesztivált a BDZ nyitja meg augusztus 13-án. A nyitókoncerten Lendvay József közreműködésével Csajkovszkij hegedűversenyét hallhatják elsőként, illetve Saint-Saëns II. szimfóniáját.

A zenekar augusztus 14-én Szerencsre látogat, ahol a Rákóczi-vár udvarán ad nyáresti szabadtéri koncertet a barokk és a bécsi klasszicizmus két legismertebb zeneszerzőjének 1-1 művéből.

Augusztus 18-án két Bartók feldolgozást hallhat a fesztivál közönsége Sárospatakon a Művelődés Házában a BDZ kíséretében. A klasszikus művek teljesen ellentétes, ugyanakkor egymást nagyon jól kiegészítő feldolgozási módjával találkozhatnak Káel Norbert és Sárik Péter feldolgozásában.

Augusztus 21-én Tokajban vidám és közismert dallamokat varázsol a zenekar a Fesztiválkatlanon.

Augusztus 22-én Sárospatakon a SRK Wáberer Sportcentrumban a Budafoki Dohnányi Zenekar egy, a zenekar védjegyének számító, különleges filmzenekoncerttel zárja a 2021-es Zempléni Fesztivál koncertsorozatát.

A BDZ muzsikusai a nagyzenekar mellett kisebb formációikban is együtt zenélnek. Klasszikustól a könnyedebb popátdolgozásokon át a django-popig BDZ kamarakoncertek is hallhatók majd a Zempléni Fesztiválon.

Olvasta már?