Az iskolák újranyitása előtt beoltják a tanárokat

by gaalt994

Az újranyitásnak szintén feltétele, hogy Magyarországon a beoltottak száma elérje a 2,5 milliót.

Két kormányülés is zajlott szerdán, ezek eredményeit ismertette Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő és Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a csütörtöki Kormányinfón. A koronavírus-járvány elleni védekezést szolgáló szigorítások kapcsán Gulyás Gergely úgy fogalmazott: „A feladat az, hogy olyan nyitási tervet dolgozzunk ki, amely világos perspektívát mutathat”, ám hozzátette, hogy az elmúlt napok számadatai alapján “alapvetően változtatni nem tudunk.”

Az érettségik megrendezéséről elmondta, remélik, hogy május végéig mindenki megkapja az első oltást, ezért bár van lehetőség az érettségi időpontok módosítására, egyelőre nem tervezik. A miniszter a köznevelési intézményekkel kapcsolatos kérdéseknél a tanárok oltásáról, és az újranyitáshoz szükséges „beoltottsági limitről” is beszélt.

„A kormány döntése alapján a 2,5 millió beoltottat elérve nyitnak ki egy héten belül az iskolák, ez a mostani számítások szerint legkorábban április 12-ét vagy április 19-ét jelent. Az újranyitást megelőzően beoltják a tanárokat is” – mondta. Azt is hozzátette, hogy a tanárok oltása szintén önkéntes alapon fog zajlani, azaz aki nem kíván élni a lehetőséggel, azt nem kötelezik rá.

Olvasta már?