Az utasok döntöttek: így változik a buszközlekedés

by gaalt994

Módosul a 133E, a 33-as és a 13-as buszok útvonala.

Amint arról a Huszonkettőn is olvashattak, a Budapesti Közlekedési Központ decemberben társadalmi egyeztetést kezdeményezett a 133E, a 33-as és a 13-as buszok útvonalainak módosításáról. A kérdőívet több mint 800-an töltötték ki, többen közülük további észrevételekkel is segítették a döntést.

A budafok-tétényi önkormányzat erről szóló bejelentésében az áll, hogy a kérdőívet kitöltők  77 százaléka támogatta a 33-as és a 13-as busz útvonal-módosítását, és 84 százaléka egyetértett a 133E útvonalának meghosszabbításával. Ezért február 18-tól életbe is léptetik az alábbi változásokat:

  • a 33-as buszok a Savoya Park érintésével az Angeli úton át Nagytétény-Diósd vasútállomásig, a munkanapokon reggel induló 33A járatok a Móricz Zsigmond körtértől egészen az Építész utcáig közlekednek;
  • a 133E járatok Nagytétény, Erdélyi utca helyett meghosszabbított útvonalon, egészen Nagytétény, ipartelepig közlekednek;
  • a 13-as buszok a reggeli csúcsidőben Diósd felől Budatétény felé két alkalommal betérnek Nagytétény-Diósd vasútállomáshoz.

A változtatásoknak köszönhetően Nagytétény-Diósd vasútállomás mind az Angeli út, mind a Nagytétényi út felől közvetlenül elérhetővé válik, a Nagytétényi temető környékéről pedig innentől közvetlenül utazhatunk a kerületközpontba és Újbudára. A csúcsidőben fél óránként induló elővárosi vonatokkal gyorsan elérhető a belváros, a szerelvényeken Budapest-bérlettel is lehet utazni.

Nagytétény, ipartelep térségéből a belváros, Nagytétény, Budatétény felől pedig a Savoya Park válik közvetlenül elérhetővé. A 33-as busz új menetrendjével Nagytétény külső része felől a Móricz Zsigmond körtér a 133E buszokkal és rövid sétával, vagy a 33-as buszra való közös peronos átszállással továbbra is megmarad, miközben a 133E meghosszabbítása az alacsony forgalmú útvonalon nem rontja a járat megbízhatóságát.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?