Új kutyafuttató épült Budafokon

by gaalt994

A projekt a Részvételi Költségvetés 2022-es kiírásának egyik győztes ötlete volt.

Budafok-Tétény önkormányzata honlapján jelentette be, hogy megépült Budafok legújabb kutyafuttatója. A Fenyőtoboz utcában, a Kiserdő melletti területen kialakított, lekerített terület a Részvételi Költségvetés 2022-es fordulójának egyik győztese.

“A Fenyőtoboz utcában a Kiserdő feletti területet kutyások használják. Többnyire nincsen gond, de előfordul, hogy a kutyák kiszaladnak az autók elé, vagy előfordult, már hogy a kerékpárosnak kellett gyorsabban tekernie, ezért javasolnám ennek a területnek zárttá tételét, mint lejjebb a játszótérnek” – indokolt akkor az ötlet gazdája.

A futtató kivitelezését befejezték, a lekerített területen szemetes, agility eszközök és padok kaptak helyet. Az agility a kutyának fizikailag és szellemileg is kielégítő tevékenység. A futtató mellett így is maradt szabad terület kutya nélküli hobbi- vagy sporttevékenységekre is.

A Részvételi Költségvetés 2023-as fordulója már elrajtolt, így aki kedvet kapott hasonló projektötlet benevezéséhez, annak számára újfent adott a lehetőség. A megújult Részvételi Költségvetést érintő szabálymódosításokról és az ötletek beküldésének menetéről itt írtunk bővebben.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?