Elindul a megújult Részvételi Költségvetés

by gaalt994

A budafok-tétényiek még tavaly döntöttek egy fontos újításról.

Budafok-Tétény önkormányzata 2023. január 16-án újra elindítja a Részvételi Költségvetést, így a lakosság negyedik alkalommal mondhatja el véleményét arra vonatkozóan, hogy milyen fejlesztések megvalósulását támogatnák – tették közzé a budafokteteny.hu-n.

Az előző három kiírásban megszokott szabályrendszer komoly változáson ment át: az erről szóló kérdőívek során a lakosság ugyanis úgy döntött, hogy idén már ne a történelmi kerületrészek, hanem tematikus kategóriák alapján szortírozzák a beérkező javaslatokat.

Ennek okán az ötleteket ezúttal már a Fenntartható Budafok-Tétény, az Élhető Budafok-Tétény és az Otthonunk Budafok-Tétény elnevezésű virtuális ládákba lehet majd bedobni a Részvételi Költségvetés online felületén.

A projekt 2022-es kiírása során egyébként nagyon aktívak voltak a budafok-tétényiek, közel 150 ötletet küldtek be. Budafokon végül 77 millió forintból 3 projekt, Budatétényben 106 millióból 5 ötlet, míg Nagytétény Baross Gábor-telep esetében 60,5 millió forintból 1 projekt lépett a megvalósulás útjára.

(Kiemelt kép: kozossegrekapcsolva.hu)

Olvasta már?