Számok is alátámasztják: bejött a Részvételi Költségvetés projektje

by gaalt994

Valamivel több mint egy év alatt 264 macskát ivartalanítottak.

Mint arról a Huszonkettőn is olvashattak, Budafok-Tétény önkormányzata ismételten elindította a Részvételi Költségvetést. A 2023-as kiírással a projekt negyedszer indul útjára, egy korábbi társadalmi egyeztetésnek köszönhetően merőben új formában.

Az ezzel kapcsolatos hivatalos megerősítéssel együtt az önkormányzat számot adott egy korábbi projekt működéséről is. Az első hallásra talán kicsit meghökkentő, ám kertvárosias övezetekben gazdag kerületben annál hasznosabb beruházás kifejezetten eredményes volt.

A ,,Macskaivartalanítási akció, hogy ne nyávogjon a szemetes” elnevezésű ötlet még a 2020/21-es Részvételi Költségvetés során került a győztesek közé; 301 szavazattal érdemelte ki a megvalósítást. A kezdeményezés célja a kóbor, utcáról befogadott macskák gyarapodásának megfékezése, valamint a felelős állattartás elősegítése volt.

Az önkormányzat összesítése szerint 2021. szeptember 20. és 2022. október 13. között 264 macskát ivartalanítottak a projekt keretében. Közülük 232 kinti-benti tartású, tehát ivartalanításuk támogatásával Budafok-Tétény kóbor, gazdátlan macskaállományának növekedését számottevően tudták megakadályozni.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?