Bántó vereség Debrecenben

by szorenyi6104
10 ponttal kapott ki a Budafoki KK vasárnap este Debrecenben a kosárlabda NB I/B Piros csoportjában.

Közvetlen riválishoz utazott vendégségbe a Budafoki KK a kosárlabda másodosztály “kiesési” rangadójára. A tét nem volt kisebb, minthogy kétszer egymás után diadalmaskodjanak a mieink. Erre reális esély volt, hiszen a DEAC fiataljai várták őket.

Róluk tudni kell, hogy majd 1000 kilométert utaztak az előző nap, hiszen a DEAC NB I-es gárdájának Szombathelyen volt jelenése. Ott pedig fiatalok is pályára léptek, volt, aki 25 percen át.

Persze fiatalon ez meg sem kottyan az embernek, de azért mégis…

Remekül kezdett a Budafok, a második negyed elején már-már hátradőltünk, 33-16-nál 17 pont volt az előny. Aztán egyszer csak 33-31, és 40-40-nél egyenlő. A félidő vége előtt még dobtak a srácok egy hármast, így a szünetre megvolt az előny.

A harmadik negyed azonban nem volt más, mint egy rémálom a budafoki borospincékből. Ez még akkor is így volt, amikor

a 4. negyed eléjén egy pontra sikerült visszavenni a vezetést,

de utána jött a teljes blokk.

A gond, hogy ilyenkor a jó egyéni képességgel rendelkező játékosaink, emlékeikből élve, egyedül akarják megoldani a meccset, de ebből ezen a szinten már nem lehet győzelmet fabrikálni.

DEAC U23 – Budafoki KK – MKOSZ-fotó

Az utolsó 5 perc már nagyon sima volt, de nem nekünk. A vége: 77-67 oda.

Kár, mert így nem a Budafoki KK-nak, hanem a DEAC U23-nak lett három győzelme a bajnokságban. A Budafok pedig az utolsó előtti helyen szerénykedik a Piros csoportban.

Olvasta már?