Befejeződött az Ipartestület székházának felújítása

by gaalt994

Még augusztusban számoltunk be arról, hogy végéhez közeledik az ipartestületi székház felújítása. A Budafok-Tétény Általános Ipartestület elnöke akkor részletesen beszélt az épület korábbi és közeljövőbeni sorsáról. A 2021 márciusában kezdődött munkálatok azóta befejeződtek.

“Elkészült minden olyan funkció, amely a kiviteli tervekben szerepelt, tehát azt mondom, hogy elkészültünk” – mondta Jurás László a Promontor TV riportjában a teljes körű felújításról, amelynek a nyílászárócserék és az elektromos hálózat korszerűsítése mellett hőszigetelési fejlesztéseket is tartalmazott. Jurás arról is beszélt, hogy a felújításban sok kerületi vállalkozó is részt vett.

“Nagyon sokan vettek részt az épület felújításában, közel 15 cég járult hozzá. Ezzel olyan kedvezményeket tudtak biztosítani számunkra, amikkel sokkal jobb minőségben készült el a ház, olyan dolgokat is be tudtunk építeni, amelyek az eredeti tervekben nem szerepeltek” – fogalmazott.

A Bakosfa Kft. ügyvezetője, Bakos Miklós az épület bejárati ajtajáról elmondta, hogy nagyon jó minőségű kidolgozással találkoztak, a fenyő- és tölgyfából készült ajtót így jobban megérte felújítani, mint esetlegesen egy más kivitelezéssel készült darabra cserélni.

“Több évtizedes vitát sikerült lezárnunk” – mondta az épületről Karsay Ferenc, amelynek tulajdonjoga a megegyezés eredményként az önkormányzaté, de a testület meghatározott ideig használhatja. A polgármester örömét fejezte ki, hogy az épület megújult formájában számos közösségi esemény helyszíne lehet.

“Hivatalos házasságkötéssé tudtuk tenni ezt az épületet is” – mondta Karsay. “Ez nagy segítség, mert a rezsiárak miatt az önkormányzat épületének fűtése költségesebb, így az ottani esküvőtermet hét közben tárgyalóteremként használjuk” – indokolt.

Olvasta már?