Igazi énekes világsztárral lép fel a Budafoki Dohnányi Zenekar

by szorenyi6104

Plácido Domingo 2023. március 4-én az MVM Dome-ban ad koncertet. A maestrót a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri.

Plácido Domingo több mint 60 éve énekel, karrierje során több mint 4000 előadáson, koncerten lépett fel, több mint 150 szerepet megformálva. Három híres operafilm is fűződik nevéhez, Rosi Carmenje, valamint Zeffirelli La Traviataja és Otellója. A világhírű operaénekes karmesterként is tevékenykedik, több mint 600 operaelőadást és szimfonikus koncertet vezényelt – emlékeztetnek a szervezők a közleményükben.

Kiemelik, hogy a 82 évesen is rendkívül aktív spanyol énekes-karmester különleges kapcsolatot ápol Magyarországgal, a magyar klasszikus zenei tehetségkutató, a Virtuózok nemzetközi mentora és támogatója. Domingo amellett, hogy gyakran találkozik a Virtuóz-tehetségekkel, segíti is őket pályájuk elindításában, a szerencsés fiatalok már több nemzetközi koncerten is felléphettek vezényletével. 2020-ban az öt országban sugárzott tehetségkutató műsor zsűrijében is helyet foglalt – írják a szervezők.

A 2023 márciusi koncertjen klasszikus és ismert operarészletek csendülnek fel,

a maestrót a Budafoki Dohnányi Zenekar kíséri.

Az est különlegessége, hogy vendégként fellép fia, Plácido Domingo Jr., valamint a 2022-es Virtuózok tehetségkutató győztesei és különdíjasai.

Olvasta már?