Bese csodás kapusteljesítménye sem volt elég a Budafok pontszerzéséhez

by gaalt994

A fiatal kapus sokáig meccsben tartotta az emberhátrányba kerülő Budafokot, a végén azonban nem vele volt a szerencse.

Néhány nap lelki nyugalom és egy mély lélegzetvétel volt a tét a labdarúgó NB I hétközi fordulójában, az Újpest-Budafok meccsen. A Zalaegerszeg kora délutáni vereségével ugyanis biztossá vált, hogy egy esetleges győzelemmel mindkét gárda növelheti az előnyét a már kieső helyen álló zalaiakkal szemben. Hasonló okból viszont ott volt mindkét csapat fejében az is, hogy egy békés döntetlen sem feltétlen rossz eredmény.

Az első izgalmakra negyed órát sem kellett várni, a Budafok hátsó alakzata ugyanis összehozott egy büntetőt a liláknak. Zeke egy rövid hazaadással, Bese pedig egy elkésett kijövetellel vette ki a részét a kétes érdemű koprodukcióból, ám a kapus végül mindkettőjük hibáját jóvá tette. Mitrovic helyezetlen lövésénél remekül kapta el az irányt, és magabiztosan tenyerelte balra a labdát.

Hőstettéből merített is a csapat, Kovács, Skribek és Zsóri virított egy-két veszélyes bemozgást, ám igazi gólhelyzet megint az Újpest előtt adódott – pár perc alatt kettő is. Előbb egy gyors Stieber-Beridze összjáték után Croizet lőtt laposan tíz méterről a bal kapufa mellé, majd egy oldalszabadrúgás utáni kavarodás végén ismét Besének kellett begyűjtenie a labdát.

Van fantázia a Budafokban, bár egyelőre inkább csak megzavarni tudták az Újpestet, mint komolyan beszorítani. 0-0-s félidő után jót tenne egy újabb Csizi-féle szupercsere.

A második félidő első tíz percével nem kényeztettek el minket a csapatok, az 58. percben egy léc alá tartó Kovács-lövés törte meg a csendet, amit Banai különösebb megpróbáltatások nélkül feltenyerelt, majd elkapott.

A következő érdemi lehetőség azonban ismét az újpestieké volt; a félidő derekán Perosevic került lépéselőnybe a védőkkel szemben, majd éles szögből vezethette kapura a labdát. Innen már csak ő tudja, hogy miért vitte még kijjebb, azonban Besét nem sikerült ezzel meglepnie, a fiatal hálóőr magabiztosan ugrott bele a lövésbe.

A lilák nagyon meg akarták óvni Bélteky Róbert tulajdonost attól, hogy klubja a hó végén a semmiért cserébe utaljon fizetést Besének: pár perc múlva Onovo lőtt gyilkos erővel 23 méterről, a fiatal kapus azonban ismét a helyén volt.

A 75. percben váratlan és kedvezőtlen események következtek, Kulcsár Kornél gólhelyzetben elkövetett faltja után idő előtt mehetett zuhanyozni. A Budafok innentől szinte már csak a kontrákban bízhatott.

Tíz perccel a vége előtt újra állított helyzetből veszélyeztetett a hazai gárda, Szakály erős, lapos lövésénél azonban megint ott volt Bese, aki néhány minutummal később Mitrovic léc alá tartó lövését is kiütötte. Itt már vágta a háló a budafoki védők hátát, emberelőnyben nagyon nyomott az Újpest. Meg aztán még egy ugyanilyet, percről percre közelebb kerülve ezzel a népmesei hős ünnepelt szerepéhez.

Ünneplésre azonban végül a liláknak lett oka, a sors ugyanis kegyetlenül bánt Besével. Annyi szépen hárított jó lövés után egy flipperasztalra való gól fogott ki rajta, Mitrovic sokadik lökete Csongvain irányt változtatva vágódott a kapuba. 1-0.

A fejben összerogyó Budafok szinte még a visszajátszások alatt meg is kapta a következőt, Perosevic egy pontos lövéssel beállította a 2-0-s végeredményt. Az Újpest megérdemelt győzelmet, a BMTE viszont egy nagyon fájó vereséget könyvelhet el.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?