Balatoni ízek a budafoki Borkő utcában

by gaalt994

Bemutatjuk a Katona Borházat.

Lapunk ősszel hirdetett fotópályázatot, amelynek közönségdíjára még most is szavazhat. A voksolásra egészen az ünnepélyes díjátadóig van lehetőség, melynek jövőbeni időpontja jelenleg a járványügyi korlátozásoktól függ. Amint lehetőségünk lesz a díjátadó megszervezésére, jelezni fogjuk olvasóinknak és a díjazottaknak.

Addig is öröm az ürömben, hogy az elhúzódó szavazási időszak alatt több szponzor is megkereste szerkesztőségünket, és felajánlotta termékeit a pályázat díjazottjainak.

Így tett a Katona Borház is, amely 1996 óta szerves része a balatoni borkultúra életének. A családi pincészet ars poeticája, hogy ahogyan a család több generációja, úgy a modern technológia és a hagyományos, kézműves borkészítés is megfér egymás mellett.

A gasztro kultúrában Budafok-Tétény neve is igen jól cseng, kerületünk történelmileg híres a helyi bor- és pezsgőkülönlegességekről. Ennek fényében korántsem meglepő, hogy a Katona Borház a XXII. kerületben is jelen van, pincéjük a Borkő utca 10. alatt található.

Sőt, nemcsak jelen van, de igyekszik minél aktívabb tagja lenni a helyi borkultúrának is. Amellett, hogy a pincészet állandó helyszíne a békeidőben havonta megrendezett, messze földön híres Budafoki Pincejáratnak, a Katona Borház önálló rendezvényeket is szervez.

Palettájuk – akárcsak borkínálatuk – e tekintetben is széles: a 6-8 fős, családias hangulatú borkóstolások mellett nagy létszámú rendezvények lebonyolítását is vállalják. Sőt, aki nem rest utazni a gasztro élményekért, vagy kirándulással kötné egybe ilyen jellegű kikapcsolódását, azt a cég balatonboglári birtokán szeretettel várják az autentikus programokkal egybekötött egész napos szüretre.

Annak sem kell azonban lemondania a borélményekről, aki nem tud, vagy nem szeretne kimozdulni eközben otthonról. Kérésre ugyanis a pincészet borásza házhoz megy, és egy csekély árért cserébe kóstolót tart a balatonboglári borokból, amelyek pincei áron meg is vásárolhatók. Ez a szolgáltatásuk Budapest 20 km-es vonzáskörzetében és a dél-balatoni régióban elérhető.

Olvasta már?