Birtokba vették a rózsavölgyi gyerekek a Honfoglalás úti játszóteret

by talastunde

Május 20-án a Rózsavölgyi Közösségi Házban és annak kertjében tartották meg a 24. Patakparti rendezvényt, ahol a szervezők kinti programokkal várták a völgy lakóit.

A rendezvényen Szepesfalvy Anna bejelentette, hogy a Budafok-Tétény Közösségre kapcsolva tavalyi fordulójának egyik nyertes projektje a Honfoglalás úti játszótér felújítása volt. A Részvételi Költségvetés projektje által felújított játszóteret a gyerekek végre ismét birtokba vehetik, ezért az alpolgármester a jelenlévő családokat invitálta a játszótér elfoglalására.

„Most is szavazási időszak van, ha szeretnék, hogy ehhez hasonló projektek valósuljanak meg, akkor regisztráljanak a https://kozossegrekapcsolva.hu/ oldalon, és adják le szavazatukat”- buzdította a helyieket az alpolgármester asszony.

Jurás László, Rózsavölgy képviselője megköszönte Füle Réka anyukának, hogy a projektben indítványozta a kis játszótér felújítását, és mindannak a 322 rózsavölgyi lakosnak a szavazatát, akik ezzel támogatták a projekt megvalósulását.

A játszóteret a gyerekek adták át az alpolgármester és a képviselő társaságában.

Szepesfalvy Anna alpolgármester portálunknak elmondta, hogy a játszóteret az elvavult állapota miatt kellett felújítani. Az új játszóelemekkel felszerelt teret megnagyobbították, immár 60 négyzetméteren játszhatnak benne a gyerekek, amit  napvitorlával árnyékoltak le. Az új gumiboritás megvédi a gyerekeket esés esetén. Cserjékkel zöldítették a teret, amelyen szelektív hulladékgyűjtő ládákat helyeztek ki. A megújult modern játszótéren csaptelepet is felszereltek.

A Honfoglalás úti játszótér reggel 7 órától este 7 óráig látogatható minden nap.

Olvasta már?