BMTE: Végleges Filkor Attila visszavonulása

by gaalt994

Az újdonsült sportigazgató felhagy a profi futballal, ezentúl a BLSZ I-es csapatban focizik majd alkalom adtán.

Mint ahogy arról mi is beszámoltunk, korábban a Kozármisleny elleni, 3–0-ra megnyert bajnokin a budafokiak jogosulatlanul szerepeltették a csereként beálló Szűcs Zsoltot. Az adminisztratív baklövésnek könnyen lehet pontlevonás a vége, a ritka szarvashibáért pedig Oláh Lóránt sportigazgató is vállalta a felelősséget, beadta a lemondását.

A helyére a csapat egyik rutinosabb labdarúgóját, Filkor Attilát nevezték ki, aki így véglegesen visszavonult a profi labdarúgástól, edzéseket a jövőben már nem látogat, alkalom adtán az együttes második számú csapatában, a BLSZ I-ben lép majd pályára.

Az újdonsült szakemberrel az NB1.hu készített interjút, akiknek Filkor elmondta, mi alapján hozta meg a döntését. “A Szeged elleni kupameccsen még játszottam csereként, ami az idei egyetlen pályára lépésem, mivel volt egy bokatörésem, és elszakadt a szalagom is. Ráadásul jövőre már 35 vagyok, ezeket a dolgokat is figyelembe kellett vennem, ilyen lehetőség pedig ritkán adódik” – indokolt a korábbi Inter-labdarúgó.

A korábban a Milan mellett egy sor olasz csapatnál megforduló középpályás úgy véli, hasznos tapasztalatokat gyűjtött a Serie B-ben, de nem szeretné, ha pusztán karrierje miatt tisztelnék őt a játékosok. “Azt akarom, hogy ne a karrierem alapján ítéljenek meg, hanem az alapján, hogy milyen ember vagyok, és hogyan teljesítek ebben a pozícióban. Igyekszem helytállni, és az elvégzett munkámmal kiérdemelni a bizalmat és a tiszteletet” – mondta.

Az interjúból az is kiderül, hogy bár a mozgalmas átigazolási szezonokról ismert Serie B-ben rengeteg mindent látott a hatszoros válogatott játékos, nem feltétlen szeretné áthozni Budafokra az ottani szemléletet. “Olaszországban valóban divat a kölcsönjátékosok szerződtetése, de Budafokon szeretném, ha a saját játékosainkra alapoznánk, és csak másodsorban lennének kölcsönjátékosaink. Én is sokat voltam kölcsön adva, a saját bőrömön tapasztaltam, hogy az az igazi, ha egy játékos azt érzi, hogy számítanak rá annál a klubnál, ahová tartozik” – indokolt Filkor.

Olvasta már?