Budafok-Tétény is ott volt Csíksomlyón!

by nora.farmosi

A Budafok-Tétény Keresztalja idén is népes csapattal utazott el Erdélybe.

Múlt vasárnap és hétfőn ünnepeltük pünkösdöt, a Szentlélek kiáradását. A Szentlélek az Atya és a Fiú kölcsönös szeretetének végpontja, áradása. A Szentlélek (Spiritus Sanctus) ezen a napon áradt ki Jézus tanítványaira, az apostolokra, és ezzel a napot új tartalommal töltötte meg a keresztények számára. Az ünnep alkalmából rendszeresen indul zarándoklat a csíksomlyói búcsúra a kerületből is, amelyet mások mellett Karsay Ferenc polgármester vezet. Az első ilyen szervezett zarándokcsapat több mint húsz évvel ezelőtt, 2000-ben látogatott el Erdélybe. Idén ismét népes csapat utazott el a kerületből a keresztény ünnepre Csíksomlyóra – írja a budafokteteny.hu.

A Budafok-Tétény Keresztalja zarándokcsapatról Karsay Ferenc elmondta: felemelő érzés évről évre visszatérni Csíkba a kerületiekkel. Sok visszatérő van a csapatban, de mindig csatlakoznak újak is, akikkel együtt élhetik meg ezeket a lélekemelő napokat. “Köszönöm a szervező kollégáknak a kitartó és áldozatos munkát!” – fogalmazott a polgármester.

A Budafok-Tétény Keresztalja a csíksomlyói búcsú mellett többek között ellátogatott Apahavasra, az ezeréves határhoz, megtekintette az Árpád-házi Szent Líceumot Gyimesfelsőlokon, ahol Berszán Lajos atya, az iskola alapítója fogadta a kerületieket, a zarándokok szálláshelye pedig Borospatakán volt, ahol a házigazda gyermekei zenés, táncos műsorral is kedveskedtek Vaszi Zita tanítónő felkészítésével. A csapat egy része meghallgatta a Gyimes Völgye Férfikórus és az Ismerős Arcok koncertjét is Gyimesbükkön.

Olvasta már?