Budafoki lány lett az év junior atlétája

by gaalt994

Molnár Janka még csak jövő év elején lesz 20 éves, de már most bizonyos, hogy szép jövő áll előtte.

A budafoki labdarúgócsapat tavalyi feljutása után idén sem okoz csalódást. Illetve mégis, de pozitív értelemben; Csizmadia Csaba együttese jelenleg a 7. helyen áll a magyar labdarúgó NB I tabelláján, ráadásul a piros-feketéken kívül csak az éllovas Fradi játszott mindössze 12 meccset, a többi csapat mindegyike legalább egy meccsel többet lejátszott már ennél.

Labdarúgóinknak most azonban kihívója akadt a budafok-tétényi sportélet hírnevének öregbítésében; az atlétika-szakosztály egyik fiatal versenyzője ugyanis rangos elismerést kapott a Magyar Atlétikai Szövetségtől – ő lett a 2020-as év atlétája junior női kategóriában.

Molnár Janka, a Budafoki MTE 19 éves atlétanője remek versenyidényt tudhat maga mögött; a nyár végén 400 méteren és 400 gáton is felnőttbajnoki címet ünnepelhetett, később pedig a Szuper Liga-döntőn is duplázott. A XXII. kerületi sportoló igazán kiemelkedő évet zár, ezt győzelmei mellett egyéni rekordjai is bizonyítják.

A 400 gáton elért 56.94 másodperces szintidővel a versenyszám idei legjobb időeredményét hozta a korosztályában. Nem Magyaroroszágon, és nem is Európában, hanem az egész világon. Emellett több számban is idén érte el egyéni csúcsát; szeptemberben előbb Székesfehérváron futott 2:06.99 perces időt 800 méteres síkfutásban, majd pár nappal később, Budapesten 52.96 másodperc alatt teljesítette a 400 méteres távot.

Molnár idei teljesítményét a Magyar Atlétikai Szövetség is honorálta, a budafoki lány tegnap kapta meg az Év Atlétája címet női junior kategóriában.

(Kiemelt kép: utanpotlassport.hu)

Olvasta már?