Budafoki lány sokkolta a magyar úszókat, ott lesz a hazai vizes vb-n is

by gaalt994

Az egész úszó társadalmat meglepte az országos bajnokságon a Budafóka SE 16 éves úszója. Molnár Dóra 100 és 200 háton is olyan időket produkált, amik a hazai rendezésű világbajnokságra repítették. A fiatal versenyző a sportági szövetségi kapitány, Sós Csaba figyelmét is felkeltette.

„Ha egy nevet kell mondanom, akkor Molnár Dóra. De igazából ő sem, mert voltak jelek, hogy kiválóan fog úszni” – válaszolta Sós a DIGI Sport híradójának a legmeglepőbb eredményt firtató kérdésre, utalva a budafoki lány nizzai teljesítményére. Februárban a franciaországi Golden Tour-versenyen ugyanis Molnár Dóra 2’10-es ideje még edzőjét is meglepte.

A mostani ob-n úszott, 2:09:34 perces ideje viszont öt századra megközelítette Egerszegi Krisztina 1988-as korosztályos csúcsát, ami akkor a szöuli olimpián szó szerint aranyat ért. Molnár trénere, Horváth Tamás ezzel együtt óvva int mindenkit, aki ezen felbuzdulva vakmerő párhuzamokat vonna.

„Más stílusban úszik, másképp fejlődik, szerintem ez egy teljesen más pályafutás már itt az elején” – mutatott rá az edző a tanítvány és a példakép közötti különbségekre. „Ha már viszont Egerszegi Krisztina időeredményeit figyeljük, akkor a 2:06:62 szerintem lehet a végső álom, vagy cél” – fogalmazott Horváth Tamás.

A június 18-án kezdődő, budapesti rendezésű vizes világbajnokságon Molnár Dóráért 200 háton, illetve a 4×100-as gyorsváltóban szoríthatunk majd, versenynaptára pedig ezután is sűrű, a nyáron akár még két komoly megmérettetés is várhat rá, amelyek egyike a felnőtt Európa-bajnokság lehet.

(Kiemelt kép: DIGI Sport)

Olvasta már?