Csúcsformájához közelít a kerület olimpikonja

by gaalt994

Csere Gáspárnak tartalmas és eredményes hétvégéje volt, ám csapata így is lemaradt az országos döntőről. Egy apró tény azonban a BEAC 7. helyezését is felértékeli.

Egyre közelít régi formájához Csere Gáspár hosszútávfutó. A budafok-tétényi származású, a riói olimpián is szerepelt sportoló korábban sérülésekkel is bajlódott, és persze a járványhelyzet is nehezítette felkészülését. Persze, egyéni sportban nem az edzés a gond, inkább az hátráltatta Cserét, hogy több, a felkészülésébe beütemezett fontos megmérettetés maradt el a vírus miatt. A hétvégén viszont rajthoz állt, klubja, a BEAC ugyanis fontos versenyen szerepelt.

„Tegnap még futottam egy 5000 métert is a szombati 10 km után. 4. lettem 14:46-os idővel. Most hétvégén volt ugyanis az Atlétikai Csapatbajnokság elődöntője, ahol a klubom, a BEAC Atlétika csodálatosan szerepelt: 7. lettünk 252 ponttal, alig elmaradva a továbbjutást érő 6. helytől! A nüansznyi lemaradás kicsit elszomorított bennünket, ugyanakkor felemelő számunkra ez a végeredmény, ami több szempontból is fantasztikus” – büszkélkedett hivatalos Facebook-oldalán a sikerre éhes olimpikon.

Csere szerint az elért helyezést felértékeli , hogy előttük csak „páros csapatok” végeztek, a csapatbajnokság ugyanis lehetővé teszi, hogy párban is összeálljanak az egyesületek. A BEAC azonban „egyedül” indult, így ezt a képzeletbeli különversenyt meg is nyerték.

(Kiemelt kép: Makó Éva/BEAC Atlétika 1898)

Olvasta már?