Döntött a kormány: eddig maradnak az árstopok

by gaalt994

„A kormány július 1-ig meghosszabbítja az árkorlátozó intézkedéseket, tehát mind az üzemanyag ára, mind a kiválasztott élelmiszerek ára július 1-ig változatlan marad” – jelentette be Facebook-oldalán Orbán Viktor.

Magyarország miniszterelnöke elmondta, az üzemanyagárak és benzinárak egész Európában nőnek, aminek oka a háború. Amíg tart a háború, nőni fognak az árak, a magyar kormány azonban mindkettőnél árkorlátozással él – fogalmazott a kormányfő.

A magyar kormány még januárban rendelkezett úgy, hogy a magas infláció miatt február 1-jétől korlátozzák a kristálycukor, a búzafinomliszt, a napraforgó-étolaj, a sertéscomb, a csirkemell és a 2,8 százalékos tehéntej és a csirkefarhát árát. Ezen árucikkek árát ekkor minden üzletben vissza kellett vinni arra a szintre, ahol tavaly október 15-én volt.

A benzinárstopról első ízben tavaly november közepén határozott a kormány, majd februárban meghosszabbította azt május 15-ig. Orbán Viktor mai bejelentésének értelmében ez az intézkedés július 1-ig hatályos marad.

(MTI/Koszticsák Szilárd)

Olvasta már?