Döntött a polgármester: egyelőre nem kötelező a védőoltás az önkormányzati dolgozók számára

by gaalt994

A kormány a munkáltatókra bízta a döntést, így az önkormányzati dolgozók esetében a polgármesterek döntöttek.

Karsay Ferenc polgármester ma is megtartotta szokásos online tájékoztatóját, melynek során beszámolt a Budafok-Tétényt érintő aktualitásokról. Mivel a járványhelyzet országos szinten súlyosbodik, az egyik téma ezúttal is a koronavírus volt. Annyi azonban jó hír, hogy Karsay elmondása szerint kerületi szinten egyelőre nem romlott a helyzet.

A polgármester egyúttal javasolta is minden olyan állampolgárnak a védőoltás felvételét, akik korábban ezt még nem tették meg. „Nincs alternatívája az oltásnak” – mondta Karsay, aki az esetleges kötelező oltásról is említést tett.

„Arról, hogy kötelező lesz-e az oltás a munkahelyeken, döntött a kormány: minden munkáltató saját hatáskörében dönthet erről, tehát elrendelheti, a dolgozók számára előírhatja” – mondta Karsay Ferenc. Ennek értelmében az önkormányzati dolgozók számára a polgármesterek döntése értelmében előírható a védőoltás, ám Budafok-Tétényben ilyen nem lesz.

„Én egyelőre úgy döntöttem, hogy mindaddig, amíg a kormány nem teszi kötelezővé, addig én sem fogom a saját kollégáim számára kötelezővé tenni. Ennek az oka elsősorban nem az, hogy nem értek egyet ezzel, hanem az, hogy nem szeretném, ha emiatt súlyosbodna a munkaerőhiány, ami egyébként sújtja a különböző önkormányzati ágazatokat, nem a járvány miatt, hanem egyéb okokból” – indokolt Karsay Ferenc.

Olvasta már?