Tovább növelik az oltási kapacitást a szakrendelőben

by gaalt994

Jövő szerdától lép érvénybe az intézkedés.

A Káldor Adolf Szakrendelőben az év korábbi – járványügyileg legnehezebb – szakaszán is folyamatosan zajlott a koronavírus elleni védőoltások beadása, volt, hogy egy hétvége alatt kétezer kerületi lakos jutott vakcinához. A közelmúltban a járványadatok újra aggasztóbbak, így múlt héttől kezdődően már ismét két oltóponton folyik a munka.

A szakrendelő oltópontjai jó munkát végeznek, erről már egy olvasónk is beszámolt, aki a megérkezése pillanatától számolva kevesebb, mint négy perc alatt kapta meg az oltást. A koronavírus-járvány azonban a hideg idő közeledtével újra nagyobb kockázatot jelent, Karsay Ferenc több ezzel kapcsolatos fejleményről, intézkedésről is beszámolt legutóbbi online fogadóóráján.

A polgármester bejelentette, hogy – mivel az ügyben munkáltató lévén övé a döntés joga – egyelőre nem teszi kötelezővé az önkormányzati dolgozók számára a védőoltás felvételét, de beszélt a Káldor Adolf Szakrendelőben zajló vakcinálásról is. Utóbbival kapcsolatban újabb kapacitásnövelésről számolt be: november 10-től már három oltópont fog működni.

(A kiemelt kép illusztráció, forrás: MTI)

Olvasta már?