Edzője szerint nem csak a pályán lesz kemény nyara a BMTE-nek

by gaalt994

Budafokra szerződésének okáról, a nemrég véget ért NB I-es szezonról és a nyáron startoló másodosztályú idény kilátásairól is kérdezték Boér Gábort a DIGI Sport Reggeli Start című műsorának mai adásában. A vezetőedző az alapozás előtt álló futballisták mellett a vezetőségnek is munkás nyarat jósol – úgy érzi, a következő szezon célkitűzései nagyban múlnak majd a játékoskeret kialakításán.

“Egy kicsit korábban jött nekik a feljutás, mint az reálisan várható lett volna, ezért nagyon nehéz dolguk volt” – emlékezett vissza a budafokiak szezonjára a BMTE ellen kétszer még ellenfélként kispadra ülő Boér Gábor, akit éppen a Budafok elleni második vereség után menesztettek a zalaiak. Azóta Boér már a BMTE sikereiért dolgozik, pontosabban csak fog dolgozni június 14-étől.

A szakvezető azonban fejben már hangol az új kihívásra, amely során sportemberként a feljutás a célja, azonban a realitás talaján mozogva hozzátette: “hogy mi lesz a megadott célkitűzés, az nagyban függ a keret kialakításától, de egy elvárás biztos: hogy legyünk élcsapat”.

Ezzel Boér alátámasztotta azt, amit a klub egyébként egy percig sem titkolt; hogy nem csak az érkezők, de a távozók névsora sem végleges. Oláh Bálint az előzetes pletykákat igazolva már megegyezett a szintén kieső Diósgyőrrel, míg az „import”-oldalon az U-válogatott Horgosi Donát és a Boérral már Békéscsabán és a ZTE-nél is együtt dolgozó Szalai Dániel neve szerepel.

Utóbbiról az új vezetőedző egyébként azt is elmondta, hogy bár szerette volna „magával hozni” előző munkaadójától Szalai Dánielt, ahogyan tette ezt korábban Békéscsaba-Zalaegerszeg irányban is, ám a folyamatot nem ő indította el, a tárgyalásokat még az ő érkezése előtt megkezdte a budafoki klubvezetés.

(Kiemelt kép: Budafoki MTE)

Olvasta már?