Egy kerületi óvoda csatlakozott az ORFK programjához

by gaalt994

Az Országos Rendőr-főkapitányság–Országos Balesetmegelőzési Bizottság a Közlekedéstudományi Intézet közreműködésével ismét meghirdette a Biztonságos Óvoda programot, melyhez a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Maci Tagóvodája is csatlakozott – jelentették be az önkormányzat honlapján.

A program fő célja, hogy a játékos tevékenységek során a gyermekek tudatos és biztonságos résztvevőivé váljanak a közlekedésnek, képesek legyenek a vészhelyzeteket megítélni. Rögzüljön bennük, hogy az úttesten való átkelés elött alaposan nézzenek körül; hogy a biztonsági öv használata utasként is fontos, valamint a védőfelszerelések viselése is nélkülözhetetlen a közlekedésbiztonság szempontjából.

Az óvodapedagógusok tapasztalata az, hogy a gyerekek a szüleikkel nagyon keveset sétálnak, nem utaznak tömegközlekedéssel, hanem autóval, a közlekedés szabályait elsősorban az óvodapedagógusokkal sajátítják el, ezért a pályázaton való részvétellel és megvalósítással a fő céljuk az volt, hogy az óvodáskorú gyermekek minél korábban találkozzanak azokkal a közlekedésbiztonsági ismeretekkel, melynek elsajátítása kiemelten fontos feladat napjainkban.

A Maci Tagóvodában mindig is fontos volt, hogy a séták során a közlekedési szabályokat is elsajátítsák a gyerekek, de ebben a programban szakértői segítséget is kaptak, hogy minél hatékonyabban valósítsák meg ezt a feladatot. A program iránti elkötelezettségüket mutatja, hogy a XXII. kerületi Egyesített Óvoda Maci Tagóvodájának Pedagógiai Programjába is beépítették azokat a célokat, melyek a közlekedésbiztonság kialakítását támogatják.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?