Távozott a BMTE egyik legjobb támadója

by gaalt994

A labdarúgó már a Vasassal edz.

Ihrig-Farkas Sebestyén, a Budafoki MTE 28 esztendős támadója múlt héten részt vett csapatunk edzésein, majd pályára lépett a Kazincbarcika elleni utolsó felkészülési mérkőzésünkön is. A két klub azóta megegyezésre jutott, a korábban Olaszországot és Szlovéniát is megjárt játékos 2023.06.30-ig írt alá Angyalföldön – jelentette be új szerzeményét a Vasas.

Ihrig-Farkas Sebestyén eddigi pályafutása során összesen 34 alkalommal lépett pályára NB I-es mérkőzésen, 84 másodosztályú találkozón szerepelt, a Magyar Kupa sorozatában pedig 21 meccsen játszott. A tavalyi, élvonalbeli küzdelmek során 10 gólt szerzett (ötöt a bajnokságban, ötöt pedig kupamérkőzésen), az idei szezonban pedig 4 gól és 2 gólpassz fűződik a nevéhez.

Ihrig-Farkas az első- és a másodosztályban is alapembere volt a BMTE csapatának, sok szép pillanat mellett többek közt egy Honvéd elleni utolsó perces győztes gólról is emlékezetes maradhat budafoki tevékenysége.

Annak ellenére, hogy egy ligáról beszélünk, a Vasasba igazolás nyugodtan nevezhető szintlépésnek, hiszen az angyalföldi klub hosszú évek óta kiemelkedően minőségi kerettel igyekszik vissza a másodosztályba. A piros-kékek elnöke így nyilatkozott az új érkezőről:

„Ihrig-Farkas Sebestyén kiemelkedő fizikai adottságokkal rendelkező, a támadósor több posztján is bevethető játékos, aki mindkét lábbal egyaránt jól bánik a labdával. Az elmúlt szezonban bizonyította, hogy az élvonalban is képes az eredményes játékra. Régóta figyelemmel kísértük a teljesítményét, most jött el a pillanat, hogy kedvező feltételekkel szerződtethettük őt. Rendkívül motiváltan érkezett hozzánk és bízom benne, hogy gólokkal, gólpasszokkal lesz csapatunk segítségére” – mondta Nagy Miklós.

Olvasta már?