Egy lépéssel közelebb a csendesebb Dél-Budapesthez

by ildikarakai

Kerületközi összefogás van kibontakozóban a civilekkel közösen azért, hogy kisebb legyen a repülőgépek okozta zajártalom nem csak Budafok-Tétényben, de Budapest egész déli vidékén.

A Közösség a Csendesebb Dél-budapesti Légtérért Facebook-csoport képviselői megkeresték a budafoki és a csepeli önkormányzatot is, hogy közösen dolgozzanak a Liszt Ferenc repülőtérről felszálló gépek okozta zajterhelés csökkentéséért.

Mindkét képviselő-testület egyaránt szeptemberi ülésén döntött arról, hogy fontosnak és indokoltnak tartja a Facebook-csoport petíciójában szereplő panaszt, és egyetért a kezdeményezéssel a zajártalom csökkentésére az egészségesebb környezet érdekében. Azóta csatlakozott hozzájuk Újbuda is.

A XXII. kerületi önkormányzat civilekkel és a csepeli alpolgármesterrel egyeztetett a konkrét lépésekről. A budafoki városházán tartott szerdai megbeszélésen ott volt Karsay Ferenc polgármester mellett Pákozdi József, Csepel alpolgármestere is, valamint a kezdeményezők közül Miskei Gábor, Rabi Krisztina és Radnóti Csaba.

Megállapodtak abban, hogy a civil csoport képviselői a kerületi vezetők támogatásával kérelmet nyújtanak be az illetékes szervekhez. A közös cél a korrekt és méltányos légiútvonal-kiosztás elérése, azaz hogy ne Dél-Budapest irányába koncentrálják a felszálló gépek túlnyomó többségét.

Olvasta már?