Lejárt az online népszámlálás határideje, indulnak a számlálóbiztosok

by gaalt994

A népszámlálási ív online kitöltésének meghosszabbított határideje is lejárt, így október 20-án, csütörtökön a népszámlálóbiztosok elkezdik otthonaikban felkeresni azokat, akik nem éltek az internetes lehetőséggel. Akit nem találnak otthon, annak értesítőt hagynak.

A számlálóbiztos azonosítására szolgál a számlálóbiztosi igazolvány, amely személyi azonosságot igazoló fényképes okmánnyal (személyi igazolvány, útlevél vagy jogosítvány) együtt érvényes, ezt a biztosok felmutatják érkezésükkor, nevüket a népszámlálás teljes időszakában működő információs telefonvonalon, az ingyenesen hívható 06-80/080-143-as számon is ellenőrizni lehet.

A népszámlálás során gyűjtött adatok kizárólag statisztikai célra használhatók fel. Azok összesített formában kerülnek nyilvánosságra, semmilyen módon nem összeköthetők a válaszadók személyével. Azok viszont, akik kötelező hivatalos statisztikai adatszolgáltatást nem vagy nem az előírt határidőre teljesítik, vagy a hivatalos statisztikai célú adatátvételre, adatátadásra vonatkozó kötelezettségüket megszegik, bírságra számíthatnak, amely természetes személy esetében 200 000 forintig terjedhet.

Olvasta már?