Egyeztetést kezdeményez az önkormányzat a kerület látképének megőrzéséért

by gaalt994

A budafok-tétényi lakosok mellett a helyi illetőségű szervezetek is részt vehetnek a folyamatban.

A Dézsmaház utca környéke a kerület egyik speciális, a maga nemében egyedülálló része, melynek helytörténeti és városképi értéke jelentős. A területen a közelmúltban olyan beruházási folyamatok kezdődtek el, amelyek ezt a különleges városképi karaktert érdemben befolyásolják – írják a budafok-tétényi önkormányzat honlapján.

Az önkormányzat ezért a kerületi építési szabályzat pontosítását kezdeményezi a kerület városképi megjelenésének és identitásának megőrzése érdekében. A tervjavaslat már elkészült, az alábbi linken meg is tekinthető. Ezen felül partnerségi egyeztetés, valamint ehhez kapcsolódó tájékoztató is lesz. Ezek részleteiről illetve a részvétel kritériumairól itt lehet alaposabban tájékozódni.

A partnerségi rendeletben foglaltak fényében a tájékoztatón minden, a kerületben ingatlannal rendelkező lakos részt vehet, mellettük a helyi illetőségű szakmai érdekképviseletek, vallási közösségek, gazdálkodó szervezetek, illetve civilszervezetek lehetnek ott. A felsorolt szereplők mindegyike javaslatot is tehet a témában.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?