Új sétányt kaphat Dél-Buda

by gaalt994

Már kiírták a közbeszerzést, a sétány az új Duna-hídhoz és a Hosszúréti-patakhoz is kapcsolódik majd.

A Budapest Fejlesztési Központ (BFK) az uniós közbeszerzési közlönyben közzétette a kelenföldi Duna-parti sétány tervezéséről szóló ajánlati felhívást. A közlönyben írtak szerint a projekt célja, hogy Buda déli partszakaszán egy új, gyalogos, kerékpáros és szabadidős infrastruktúra kialakításával a lakókat közelebb hozzák a Dunához, és a budai Duna-part gyalogosan és kerékpárral egybefüggően végigjárható legyen.

A tervek szerint a beruházás az Öböl utcánál kezdődik, és több mint 3,5 kilométer hosszan haladhat dél felé. A sétány a Galvani utcánál csatlakozik a tervezés alatt álló új Duna-híd budai hídfőtérhez, majd tovább haladva a Keserű-ér újabb híddal történő átszelése után csatlakozik az Árasztó úthoz. Innen az Árasztó út nyomvonalán végighaladva, a Hosszúréti-patakon átvezetve vezeti el a kerékpáros- és gyalogos forgalmat.

A sétányt 20-30 méter szélességűre tervezik, vele párhuzamosan lineáris zöldinfrastruktúrát is létesítenek. A közbeszerzési értesítő arról is ír, hogy a BFK kiemelt figyelmet fordít a lakosság tervezésbe történő bevonásába, és lehetőség szerint a feltárt igényeket beépíti a tervekbe: lakossági fórumokat, tájékoztató eseményeket, workshopokat terveznek.

Olvasta már?