A fényképész elmondta, hogy készült a kerületet bemutató naptár

by gaalt994

A fotós, aki egyébként 2021-ben december hónap művésze lett a kerületben, egy meglepő dolgot is mondott a fényképekkel kapcsolatban.

A Budafok-Tétényt bemutató idei falinaptárhoz a fotókat az a Polinszky Tibor készítette, aki éppen decemberben vehette át a hónap művésze elismerést. A fényképész több mint ideális alany volt a munkára, ugyanis 1995 és 2000 között ő volt a kerület főépítésze.

Polinszky a budafokteteny.hu-nak adott interjújában elmondta, hogy igyekezett minden értelemben újat alkotni, így kerülte azokat a nézőpontokat, amelyekből a szóban forgó nevezetességeket korábbi kiadványokban és turisztikai ismertetőkben már látni lehetett.

„Az munkál bennem, hogy mit tudok kihozni a látványból azon kívül, hogy a valóságot leképezem fényképpé, olyan megközelítést szeretek találni, amit nem mindenki vesz észre” – fogalmazott Polinszky Tibor, aki egy elsőre talán meglepőnek hangzó megjegyzést is elejtett. „Távol tartottam magam a szokványos megoldásoktól, így elképzelhető, hogy a képaláírások nélkül sokan nem ismerik fel azonnal, mit látnak a fotón, pedig jól ismerik az építményt” – mondta.

(A kiemelt kép illusztráció, a naptárban hasonló kép szerepel, a cikkünkben látható fotót a Huszonkettő munkatársa készítette)

Olvasta már?