Újabb lépés Budafok-Tétény klímastratégiájában

by gaalt994

Újfent bevonják a lakosságot, akik kvízeken keresztül mélyíthetik ismereteiket a témában.

Budafok-Tétény önkormányzata online kvízeket hirdet, amelyek segítségével játékosan informálódhatunk a klímaváltozásról, a környezettudatos életmódról, erről honlapjukon is beszámoltak.

Az önkormányzat kiemelt célja a klímavédelem érdekében történő környezeti nevelés, tájékoztatás és szemléletformálás, ennek jegyében tavaly ősszel klímastratégiai tervezetet is készítettek, amelyet a képviselő-testület decemberi ülésén fogadott el és hagyott jóvá.

A stratégia célja, hogy Budafok-Tétény minél zöldebbé váljon, illetve a meglévő zöldfelületek megtartása. További célkitűzés a lakóházak energiahatékonyságának növelése, valamint az épületek energetikai korszerűsítése is.

Budafok-Tétény önkormányzata a „Változz a jövődért, változz a kerületért” elnevezésű pályázat keretében több tevékenységgel is segíti a lakossági szemléletformálást, melyek között szerepel ismeretterjesztést célzó, klímatudatosságot erősítő online kvízek és tájékoztatók készítése is.

Ilyen kvízek kerültek most fel a budafokteteny.hu-ra is. Ezek segítségével a környezetvédelmi kérdésekben kevésbé járatos érdeklődők is közelebb kerülhetnek a témákhoz. A kvízek az alábbi linken elérhetők.

Olvasta már?