Egyként fogtak össze a Föld napján a kerületi lakosok

by nora.farmosi

Sokan látogattak ki a nagytétényi Duna-partra, hogy együtt tegyenek környezetünkért, bolygónk megóvásáért.

Családok, fiatalok és idősek egyaránt részt vettek az újabb szemétszedési akcióban. A Budafok-Tétényért Városfejlesztő Kft. által meghirdetett eseményen a cég ügyvezetője is aktívan közreműködött. Lőrincz Gergő elmondta: már 11. alkalommal rendezték meg ezt az akciót, és jó volt látni, hogy sokan hozták ki azt az új generációt, amelynek tulajdonképpen a kezében leszünk. Azok a gyerekek, akik jó élménnyel térnek haza, elmondhatják társaiknak, hogy maguk is tettek a közös ügyért, bolygónk megmentéséért. Sajnálatos, hogy annak ellenére, hogy kerületszerte rengeteg szemét- és kutyaürülék-gyűjtő edényt helyeztek ki, évente a lomtalanításon is megszabadulhatunk a már nem használt nagydarabos hulladékainktól, még mindig vannak olyanok, akik közterületre vagy természetvédelmi övezetbe szórják ki megunt tárgyaikat vagy a háztartásukban összegyűlt szemetet. Üdvözlendő, hogy sokan a szabadidejüket áldozzák fel azért, hogy élhető és tiszta környezetet teremtsenek.

Az akcióban részt vett a környezet- és közrendvédelmi bizottság két tagja, Krieger Krisztina és Kovács István, valamint Csiszár Zsuzsa önkormányzati képviselő is – számolt be róla a budafokteteny.hu.

A hulladék elszállításában az önkormányzat egyik legújabb stratégiai partnere, a fuvarozással és áruszállítással foglalkozó BV Tempo Kft. ügyvezetője, Baki László nyújtott segítséget.

Olvasta már?