Egyre közelebb az olimpia a BMTE atlétájának?

by gaalt994

Molnár Janka csúcsot javított, ezzel már egy másodpercen belül van az olimpiai szintidőhöz mérten.

A Budafoki MTE 20 éves kiválósága, Molnár Janka 56.17 másodpercre javította a 400 méteres gátfutás U23-as hazai csúcsát Tatabányán – számol be a budafokteteny.hu. A BMTE atlétája a Grosics Gyula Stadionban a lengyel Joanna Linkiewicz (56.83) és a 2000-es születésű, székesfehérvári Mátó Sára (57.02) előtt ért célba elsőként.

Bartha Attila tanítványa az idén először indult 400 gáton (korábbi egyéni rekordja 56.94 másodperc volt), és egyből az U23-as európai ranglista második helyén találta magát. Nem túlzás kijelenteni, hogy a magyar kiválóságok különversenye és szezonkezdete a számban több mint biztató a Tallinnban esedékes korosztályos Európa-bajnokság előtt. Ráadásul Molnár most jóval kevesebb, mint egy másodpercre került a tokiói olimpia 55.40-es kvalifikációs szintidejétől, de az ötkarikás játékokra a ranglista alapján is ki lehet jutni.

A jövőre nézve még inkább biztató, hogy Molnár Janka edzője, Bartha Attila szerint Janka még nincs is csúcsformában. „Tagadhatatlan, Janka erőnléte nem az igazi, a tüdeje nem bírta a megterhelést, ehelyett a technikáját csiszolgattam, és a jelek szerint sikeresen. A hetedik gátig 16 lépéssel fut, utána 17-tel, és ezt a tempót tudja tartani, sokat javult a futásának a ritmusa” – mondta a mester.

(Kiemelt kép: budafokteteny.hu)

Olvasta már?