Emberhátrányban, a hajrában kapott ki a BMTE

by gaalt994

Mátyus János együttese ezzel ismét kieső helyre került.

Nem ígérkezett könnyűnek a hétvégi vendégjáték a Budafoki MTE számára a labdarúgó NB II-ben. Mátyus János csapata ahhoz a Szegedhez látogatott, akik tavaly a végéig harcban voltak a feljutásért, majd az azóta már Diósgyőrből is tovatűnt szakvezető, Dragan Vukmir távozása után csúsztak vissza a tabellán.

A válogatott szünetet edzőtáborozással töltötte a BMTE, ahonnan visszatérve az új edző bizakodóan nyilatkozott, meglepetést azonban így sem tudott okozni a fővárosi csapat vasárnap délután. Pedig a 27. percben még a vezetést is megszerezték, Kovács Dávid értékesített egy büntetőt.

Tizenegyesre tizenegyes volt a válasz, a szünet előtt nem sokkal a portugál Guimaraest is megjáró Bíró Bence egalizált. A második játékrész azonban nem indult jól a vendégek számára, az 52. percben Csonka András ugyanis második sárga lapjának begyűjtésével a kiállítás sorsára jutott.

Ezzel együtt sokáig tűnt úgy, hogy a Budafok az emberhátrány ellenére ponttal tud távozni Szegedről, a 87. percben viszont Könczey betalált, így a hazaiak 2-1-es győzelmet arattak. Mivel a Mosonmagyaróvár győzni tudott Békéscsabán, vereségével a Budafok újra kieső helyen áll.

Olvasta már?