Nem csak a nemzeti csapatnak, a Budafoknak is jót tett a válogatott szünet

by gaalt994

“Sohasem ideális, ha egy edző idény közben vesz át egy csapatot, éppen ezért különösen örültem, hogy a kupameccs és a válogatott szünet miatt most több időm volt még jobban megismerni a csapatot” – utalt korábbi nyilatkozatára a Budafoki MTE irányítását augusztusban átvevő Mátyus János a klub honlapjának adott interjújában.

Bükfürdőn öt napon keresztül, ahol napi kétszer edzett a gárda, pénteken pedig egy felkészülési meccs zárta az edzőtábort. “Az első pillanattól kezdve maximális koncentrációt éreztem a játékosokon, mindenki jó szellemben dolgozott, és számos olyan dolgot tudtunk gyakorolni, amelyre az idő rövidsége miatt korábban nem volt lehetőségünk” – adott hangot elégedettségének Mátyus.

A pénteki barátságos mérkőzésen egyébként az élvonalbeli, sőt, kis híján Európa-konferencialigába jutó MOL Fehérvár FC volt a a csapat ellenfele, a BMTE a papírformának megfelelő, 3-1-es vereséget szenvedett. A Fejér megyeiek mindhárom gólját új szerzeményük, Lirim Kastrati szerezte, a koszovói támadó klasszikus mesterhármasára Oláh Bálint találata jelentett némi választ.

Az NB II-ben szereplő Budafok számára persze nem az élvonal dobogós helyezéseire hajtó Vidi az igazi erőmérő, ezzel együtt Mátyus János úgy látja, hasznos tanulságokkal gazdagodott a mérkőzés és az edzőtábor során. “Taktikailag, fizikálisan és mentálisan is nagyot léptünk előre, én pedig csapatszinten és egyénileg is rengeteg információval gazdagodtam, amely egyértelműen még pozitívabb irányba befolyásolta a kapcsolatomat a csapattal” – mondta.

A vezetőedző meglátása szerint az elmúlt héten hasznos munkát végzett a csapat, így a közeljövőt is pozitívan látja. “Megerősödtek bennem azok az érzések, hogy mennyire befogadó, családias közegbe kerültem, akár az öltöző, akár a klubmodell tekintetében. Sokra hivatott a keretünk, biztos vagyok benne, hogy ha elkerülnek minket a sérülések és a betegségek, sok közös örömben lesz még részünk az ősszel” – fogalmazott.

Olvasta már?