Értük van ez a 8 hét mulatság, elindult a nyári önkormányzati tábor

by szorenyi6104

Úszásoktatás, kutya-gyerek foglalkozás, zsinórlabda-bajnokság, színházi előadás és más mulatságok várják a budafok-tétényi gyerekeket nyáron az önkormányzat által biztosított ingyenes táborban. Amikor ott jártunk fotózni, az egyik csoport éppen az uszodában volt.

Június 27-én indult, és 8 turnusban, augusztus 19-ig tart a Klauzál Házban az önkormányzat ingyenes nyári tábora. Már az első héten 211 gyerek iratkozott be. A tapasztalatok szerint a nyár elején vannak többen, de a vége felé is sokan lesznek még.

Ami fontos, hogy rendkívüli esetben még most is lehet jelentkezni a Humánszolgáltatási Irodán. Ehhez azonban munkáltatói igazolás kell, és komoly indok, hiszen ez a tábor azokat a családokat akarja segíteni, ahol egész nyáron muszáj dolgozni, vagy ahol másképpen nem tudják megoldani a gyermek felügyeletét. Ilyen indok lehet pl. ha lebetegedik az a nagymama, akihez a gyerekek utaztak volna, miközben a szülőknek munkába kell járniuk.

Mint írtuk, mindez ingyenes, csupán az étkezésért kell 620 forintot fizetni, de az évközi kedvezmények itt is élnek. Egyébként egy gyerekre 7300 forintot költenek, és ezt az önkormányzat állja. A táborban vannak fizetős programok is, hiszen mehetnek Tropicariumba, vagy a Budakeszi Vadasparkba is. Ez fakultatív.

Természetesen a nagyteremben számos játékra van lehetőség, amelyek csoportban vagy kettesével is űzhetők. Vannak köztük kimondattan felnőttesek is.

Mint az irodától megtudtuk, van olyan gyerek, aki az egész nyarat itt tölti, de ez nem meglepő, mert ez hivatalosan egy gyermekvédelmi szolgáltatás, pontosabban “alternatív napközbeni ellátás” azoknak, akik erre rászorulnak. Számukra pedig igazán ingergazdag környezetet teremtenek, olyat, amilyennel évközben valószínűleg nem találkoznak.

Klauzál Ház

Naponta 8-16 óráig működik a tábor a Klauzál Házban, legkevesebb 10 szakképzett pedagógus van a srácokkal, miközben állandó védőnői szolgálatról és esetleges orvosi ellátásról is gonboskodnak. Magyarán jó hangulatban és biztonságban vannak a budafok-tétényi gyerekek nyáron az önkormányzat táborában.

Olvasta már?