Félmilliárd rezsitámogatást kap a kerület!

by gaalt994

Összesen 559 434 693 forinthoz jut Budafok-Tétény, ami kiemelkedő a fővárosi kerületek támogatásait figyelve. Vélhetően jól tárgyaltak a kerületi vezetők a kormánybiztosokkal. 

A háború miatt az energiaárak sokszorosára emelkedtek, a kormány célja, hogy ebben a helyzetben is a legfontosabb közszolgáltatások működése fennmaradhasson, ezért a kormány a korábbi, 10 ezer lakos alatti településeknek adott kormányzati támogatás után most a 10 ezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek energiaáremelkedés miatti támogatásáról döntött közel 44 milliárd forint értékben. 

A támogatásért cserébe mindenkitől takarékosságot kérnek, ezért az  önkormányzatnak tervet kell készítenie a lehetséges energiamegtakarítási lehetőségekről.

Balla György miniszteri biztos és Láng Zsolt kormánybiztos tárgyalt a városi, illetve fővárosi helyhatóságokkal a megnövekedett rezsiköltségeikhez nyújtandó állami hozzájárulásról. A biztosok mindenkivel tárgyaltak, aki elfogadta meghívásukat az egyeztetésre. Ők kapták a támogatásokat, aki nem ment el egyeztetni, nem kapott.

A XXII. kerület több mind félmilliárd forinthoz jut. Érzékeltetésképpen: a VI. kerület durván 77 milliót, az I. kerület 88 milliót kap, a XX. kerület 458 milliót. Csak néhány kerület, például a X., a XVI. és a XXI. kap többet, de a XI. például semmit. Ez ebben a rezsihelyzetben vélhetően igen jól jön Budafok-Téténynek.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?