Felújítási pályázatot hirdet az önkormányzat a rászorulóknak

by gaalt994

Ki, mennyit és mire kaphat? Minden válasz cikkünkben.

“Kétpilléres támogatási rendszert alakított ki az önkormányzat a rászorulók megsegítésére” – jelentette be honlapján Budafok-Tétény. A kiegészítő rezsitámogatás a számlák kifizetéséhez nyújt segítséget, a pályázati lehetőség pedig kisebb felújításokra fordítható, amivel a lakosok maguk csökkenthetik az energiaköltségeiket.

Rászorulók alatt jelen esetben azok a budafok-tétényiek értendők, akiknek háztartásában az egy főre jutó havi jövedelem nem haladja meg a minimálbér 60%-át, 120 ezer forintot, egyszemélyes háztartás esetén pedig a minimálbér 70%-át, azaz a 140 ezer forintot.

A kiegészítő rezsitámogatást először még októberben vetette fel Karsay Ferenc, a képviselő-testület pedig még abban a hónapban meg is szavazta a polgármester javaslatát. Ez a fűtési novembertől márciusig 15 ezer forintos támogatást nyújt a rászorulóknak, míg az átalánydíjat fizetőknek 12 hónapra elosztva,  6250 forintos részletekben írják jóvá az öthavi juttatást.

Az energetikai felújítási pályázat pedig ahhoz nyújt segítséget, hogy az alacsonyabb jövedelemmel rendelkezők is korszerűsíthessék otthonuk fűtésrendszerét, és csökkentve ezzel rezsiköltségeiket. Az ide kattintva elérhető pályázatban egyébként nyílászárók és különböző fűtőeszközök korszerűsítésére, illetve LED-es izzók beszerzésére is lehet támogatás igényelni.

A pályázáshoz önrész nem kell, a maximális felvehető összeg 200 ezer forint.

(Kiemelt kép: MTI)

Olvasta már?