Filmbéli szörnyek környezetbarát másai riogatnak a Savoya Parkban

by gaalt994

Több száz kilós, két méternél is magasabb szobrok Groottal és Chewbaccával.

Fémszörnyek címmel a filmvilág legnagyobb figuráiból nyílt kiállítás a Savoya Parkban. Az olyan népszerű karaktereket, mint például Chewbacca (Csillagok háborúja), Groot (A galaxis őrzői) és Sulley (Szörny Rt.) újrahasznosított fémből építette egy lengyel művészcsoport. A 3-4 méter magas, esetenként 6-7 mázsás robotokat május 22-ig lehet ingyenesen megtekinteni a bevásárlóközpontban.

Az alkotók újrahasznosított fémekből, például szerszámokból, mezőgazdasági gépalkatrészekből, autós tartozékokból építették meg a robotokat, amelyek mindegyikét nagyjából ezer alkatrészből rakták össze. 

A 8 robotból álló kollekcióban a legnagyobb építmény a Transformers: A kihalás kora című filmből a Mercedes AMG GT R. A hossza 4,1 méter, a tömege 680 kilogramm.  A különleges autót 450 óra alatt szerelték össze.

A kiállítás része a Szörny Rt-ből Sulley (magassága 2,9 méter, tömege 360 kg, építési ideje 240 óra), a Csillagok háborújából Chewbacca (magassága 2,28 méter, tömege 230 kg, építése ideje 180 óra), és A galaxis őrzőiből Groot (magassága 2,4 méter, tömege 280 kg, építési ideje 170 óra) is.

(Fotók: Knap Zoltán)

Olvasta már?