Új parkolási rendet tesztelnek Budafokon

by gaalt994

A május 13-án kezdődő próbaidőszak alatt az önkormányzat várja a budafoki autósok véleményét.

Lakossági megkeresések alapján új parkolási rendet vezet be Budafok belvárosában a XXII. kerület önkormányzata. „A szabályozásra azért van szükség, mert a terület az utóbbi években szinte egy nagy P+R parkolóvá vált” – indokolt honlapján a hivatal, amely hozzátette, hogy az első három hónap próbaidőszak lesz.

„A 2019-ben folytatott lakossági konzultáción a többség elutasította, hogy fizetős legyen a parkolás a XXII. kerületben. Emiatt azonban az itt lakók nem tudnak parkolni a lakásuk közelében. A lakossági konzultáció alapján, ezért önkormányzatunk különféle behajtási és parkolási korlátozásokat vezet be Budafok-Belváros több utcájában, a forgalomtechnikai változás a tervek szerint május 13-tól lép életbe” – írta az önkormányzat honlapja a probléma gyökereiről.

Karsay Ferenc polgármester egyébként korábban többször is hangsúlyozta, hogy ha ezt a helyiek nem szeretnék, akkor a kerület nem fog fizetős parkolást bevezetni. Főként emiatt folytatódtak a lakossági egyeztetések 2019 után is.

Az önkormányzat a próbaidőszakra bocsátandó parkolási rend keretében lakó-pihenő övezeteket alakít ki a lakótelepek környékén, a köznevelési intézmények előtt pedig rövid távon parkolhatnak majd azok, akik ezekbe az intézményekbe szállítják a gyerekeiket.

Több helyen időkorlátozás lesz a nappali időszakban, a parkolás kezdetét a szélvédőn kell majd jelezni. A szakrendelő, az üzletek és a hivatalok környékén többnyire 3 órás lesz a limit nyitvatartási és ügyfélfogadási időben.

Az önkormányzat azt szeretné elérni, hogy minden helyben lakónak kényelmes és átlátható szabályozás legyen, így a tesztidőszakban folyamatosan várják a parkolási renddel kapcsolatos visszajelzéseket a lakosságtól. A parkolási rend szabályait az érintett utcákra bontva közzé is tették.

Olvasta már?