Folytatódnak az ellenőrzések a kerületi menzákon

by gaalt994

Karsay Ferenc polgármester az első “próbanapok” során pozitív tapasztalatokat szerzett, de jelezte: az ellenőrzések folytatódni fognak.

Mint arról a Huszonkettőn is több ízben olvashattak, Karsay Ferenc polgármester a közelmúltban többször is személyesen ellenőrizte a kerületi közétkeztetés minőségét. Ennek előzménye az volt, hogy 2022 végére megsokasodtak a panaszok az önkormányzatnál a kerületi gyermekétkeztetés minősége és az adagok mérete kapcsán.

Az önkormányzat akkor egyeztetésbe kezdett a szülőkkel és a szolgáltatást nyújtó céggel is, végül pedig a képviselő-testület úgy döntött, hogy az önkormányzat többletforrást nyújtva fedezi a különbözetet, amelyet a szolgáltató megnövekedett energia- és élelmiszerköltségek miatti áremeléséből adódik.

Tapasztalatairól ebben és ebben a cikkünkben is bővebben írtunk, illetve legutóbbi nekünk adott interjújában is érintette a témát Karsay Ferenc. A polgármester azóta egyébként összegezte is a kóstolások során szerzett élményeit, amelyeket a közösségi médiában osztott meg.

“Decemberi ülésén a képviselő-testület megszavazta, hogy többletforrást biztosítunk a közétkeztető cég számára, akiket érzékenyen érintettek az elszabaduló energia- és élelmiszeralapanyag-árak. Cserébe azt kértük, hogy javuljon az ételek minősége, és biztosítsák a folyamatos konzultáció és ellenőrzés lehetőségét a szülők számára is. Többek között létre jön egy olyan állandó értekezlet, amelyen a menük összetételét tudják majd megvitatni szakemberekkel a szülők képviselői és az önkormányzat illetékesei. De napirendre kerül a tálalás körülményei és minősége is. A héten azt tapasztaltuk, hogy a menü változatos, a minőség megfelelő” – emlékezett vissza Karsay Ferenc.

Menza tapasztalatok🥙 Sokan láthatták az elmúlt héten, hogy Dankóné alpolgármester asszony és én is kerületi iskolák…

Közzétette: Karsay Ferenc – 2023. február 10., péntek

Posztjában Karsay Ferenc köszönetet mondott az egyeztetésen részvevő szülőknek, illetve a “próbanapjai” során vele ebédelő gyerekeknek is. Egyúttal jelezte azt is, hogy a minőségellenőrzésnek még nincs vége. “Az ellenőrzéseket folytatni fogjuk, nem csak a vezetőség, de a kollégáim is” – helyezte kilátásba a polgármester.

(Kiemelt kép: Karsay Ferenc/Facebook)

Olvasta már?