Közlekedési káoszt okozhat a Főváros Budafok-Tétényben

by gaalt994

A rosszul szervezett munkaütemezés és a két projektet is érintő jelentős csúszások miatt a várhatóan egy időben történő beruházások jelentős bosszúságot fognak okozni a kerületben élőknek és az erre közlekedőknek egyaránt – írja a budafokteteny.hu.

A balesetek elkerülése végett kérnek mindenkit, hogy fokozott figyelemmel közlekedjen a fővárosi beruházásokkal érintett útszakaszokon, illetve kalkulálja bele, amennyiben lehetséges, az utazási időbe a várható torlódásokat. 

A nehézségek  oka, hogy  egy időben építi a körforgalmat és zárja le a 6-os út egy részét a Főváros. A kivitelező Strabag legfrissebb tájékoztatása szerint mégsem kezdik meg a körforgalom építését, a 6-os főúton viszont megkezdődnek a munkálatok. 

A megbízó fővárosi cég, a Budapesti Közlekedési Központ által kiválasztott beruházó, a Strabag február 14-én tájékoztatta az önkormányzatot, hogy 16-án, csütörtökön megkezdi a Tóth József utca–Nagytétényi út–Mária Terézia utca–Kossuth Lajos utca csomópontjába tervezett körforgalom építéséhez kapcsolódó kivitelezési munkálatokat. A február 15-én küldött tájékoztatásuk szerint viszont mégsem indulhat meg a kivitelezés, mert az Üvegkapu rendszert nem tudták beüzemelni – írja a portál.

Az önkormányzat ráadásul szintén pár napja, február 13-án kapott tájékoztatást arról, hogy a Budapest Közút ivóvíz-főnyomóvezeték cseréje miatt forgalomkorlátozást vezet be a 6-os úton február 20-a hétfőtől.

A munkaütemezés és a mindkét projektet érintő jelentős csúszások eredményeként a várhatóan egy időben történő beruházások jelentős bosszúságot okozhatnak majd a kerületben élőknek és az erre közlekedőknek egyaránt.

A budafok-tétényi önkormányzat kéri, hogy akinek panasza, észrevétele van a téma kapcsán, az lehetőleg az illetékesek, a BKK, a Strabag, illetve a Budapest Közút elérhetőségeire írjon.

Természetesen keressük a kivitelezőket, és hamarosan tájékoztatjuk az olvasóinkat az álláspontjukról.

Olvasta már?