Formabontó előadásban hallhatjuk Kovács Kati slágereit a Klauzál Házban

by talastunde

Szeptember 24-én Mesés idők címmel hirdette meg a Klauzál Ház különleges programját, ami Kovács Kati előadóművész, énekes és Balázs János zongoraművész közös estje. Kovács Kati dalain generációk nőttek fel, most pedig egy új, formabontó párosításban hallhatjuk ezeket a slágereket.

Az est egyik közreműködője is nagy meglepetés, hiszen nem más, mint Gundel Takács Gábor a műsorvezető.

Az énekesnőt kérdeztük a Mesés idők című est létrejöttének körülményeiről.

Ez a formabontó előadás miben kihívás Önnek?

Jánossal két különböző műfajt képviselünk, úgyhogy őszintén én is meglepődtem, hogy mi hogyan kerülünk össze, de az ötlet Balázs Jánosnak jutott az eszébe. Mindig nagyon szerettem és szeretem a zongorajátékot és a zongorát. Balázs Jánost korábban nem ismertem személyesen. Egy alkalommal felhívott, hogy szeretné, ha lenne egy közös műsorunk, így kerültünk először a MOM Kulturális Központba. Furcsán hangzik, de olyan, mintha ő lenne az idősebb tanárom és én lennék a tanuló. Ezt azért mondom, mert János sokkal többet tud a zenéről, a zenei világról, mint én, de igyekszem maximálisan felkészülni és megfelelni. Lelkileg sem könnyű, mert szokatlan, teljesen sablonmentes ez a mostani előadás. Ahhoz tudnám hasonlítani, mintha mélyvízbe kellene ugranom, mivel nagyon más a kettőnk világa. A dalaim korszakokat ívelnek át, talán minden korosztálynak mondhatnak valami egyedit. A zongora képes arra, hogy imitáljon egy teljes zenekart, sőt, ad egy szabadságot, inspirációt, hogy ugyanazokat a dalokat más megközelítésből tudjuk megmutatni. Ez egy nagyon különleges projekt. Balázs János a klasszikus zenei végzettségével és a könnyűzenei nyitottságával próbál sajátos hangzást elérni, így találkozik a két műfaj.

Sokat próbáltak az előadásra?

Igen, alaposan felkészültünk. Készítettem felvételt a próbákról, amiket visszahallgatva is gyakoroltam. Közeledve a koncert dátumához pedig már lélekben készülök az előadásra.

Hogy került a képbe Gundel Takács Gábor?

Gundel Takács Gábor sokat tud hozzátenni a műsorhoz, mivel a daloknak keletkezéstörténeteik vannak, amelyet Gábor fog felgöngyölíteni. Nagyon sok interjút készítettek már velem az életem folyamán. Gábor volt az egyetlen, akinél soha nem izgultam, mert bíztam a korrekt felkészültségében, mellette mindig biztonságban éreztem magam. Átlagon felüli, nagyon kellemes munkatárs. Nekem jutott eszembe, hogy őt hívjuk meg a műsorba, mert annyira szeretem. Ismerve Gundel Takács Gábor és Balázs János improvizatív készségét, valószínű, hogy tele leszünk meglepetésekkel. Nagyon várom a koncertet.

A repertoárt hogyan állították össze a hatalmas életműből?

Kivételesen nem én állítottam össze, hanem Balázs János. Inkább az volt a kérdés, hogy mit hagyjunk ki, mert ez egy egészen másféle előadás, amihez korábban szokott a közönség. Gábor és János nagyon jól tartja össze a műsort, mindketten remekül kommunikálnak. A Művészetek Palotája is felkért minket, hogy adjuk elő ezt a produkciót a MÜPÁ-ban.

Járt már korábban a kerületben, van esetleg kötődése Budafok-Tétényhez?

Nagyon is! Korábban majdnem hetente jártam az RTL Klub nagytétényi székházába, ahol élő adásokban léptem fel. A Qualitons együttessel élőben többször is énekeltem. Szünetekben a Campona bevásárlóközpontba jártam vásárolni, fellépő ruhát venni. Régen a Klauzál Ház előtti művelődési házban is volt fellépésem. Szerintem Budapest kerületei közül Nagytétényt látogattam leggyakrabban.

Hogy telt a nyara?

Elég sok fellépésem volt a nyáron. A sok koncert után szeretek a kertben pihenni, de ugyanígy pihentet, ha megnézem a tévében az éjszakai teniszközvetítéseket, vagy a Columbo sorozatait, aminek a részeit lassan kívülről ismerem. A fellépések közül kifejezetten imádom a délutáni, kora esti előadásokat, amikor látom a közönséget. Izgatott vagyok a szeptember 24-i koncert miatt, mert nagyon egyedi lesz! Szeretettel várjuk a budafok-tétényieket!

Olvasta már?