Főzőversenyt is rendeznek a Kerület Napja alkalmából

by gaalt994

Két kategóriában lehet indulni, az előzetes nevezés kötelező, de ingyenes.

Szabadtűzi főzőversenyt rendeznek a Klauzál Ház kertjében, 2022. június 18. szombaton, 10.00-17.00 óra között. A Budafok-Tétény Legjobb Főzőcsapata Vándorkupáért zajló megmérettetés az önkormányzat és a Szabadtűzi Lovagrend Gasztronómiai Egyesület támogatásában valósul meg.

Az indulók két kategóriában nevezhetnek: az elsőben szabadtűzi technológiával készülő ételekkel, míg a másodikban bármilyen, a Kárpát-medence valamelyik magyarlakta területén jellemző, szintén szabadtűzi technológiával készült fogással lehet nevezni. A vállalkozó szelleműek akár mindkét kategóriában is kipróbálhatják magukat.

A zsűri elnöke Kelemen Endre Venesz-díjas mesterszakács, a Sándor-palota nyugalmazott étteremigazgatója lesz, tagjai pedig a Szabadtűzi Lovagrend mesterzsűrijéből felkért, díjazott mesterszakácsok, neves gasztronómiai szakemberek, valamint a szervezők, támogatók képviselői közül felkért zsűritagok lesznek.

A pontos versenykiírásról, a szabályzatról és az egyéb előzetes tudnivalókról az alábbi linken minden információ megtalálható.

Olvasta már?