Görkorcsolyán gurulva üzent a kerületieknek Budafok-Tétény polgármestere

by gaalt994

1998 óta minden év szeptember 22-én autómentes világnapot tartanak. A kezdeményezés célja, hogy felhívja a figyelmet többek között a megnövekedett autóforgalom okozta környezeti, baleseti és városképi problémákra, illetve a fenntartható, környezet- és emberbarát városi közlekedés előnyeire.

A “rendezvényhez” bárki csatlakozhat, ennek feltétele igencsak egyszerű: ezen a napon az autója helyett valamilyen más közlekedési eszközt használjon. Erre buzdított egy nappal a világnap előtt Karsay Ferenc is. Budafok-Tétény polgármestere görkorcsolyával ment dolgozni, videoüzenetében pedig hasonlóra buzdította a kerületieket is.

“Arra ösztönzök mindenkit, hogy ne autóval, hanem közösségi közlekedéssel, görkorcsolyával, kerékpárral, rollerrel, vagy bármi egyébbel menjen munkába, vagy iskolába” – mondta Karsay Ferenc.

A polgármester szerint azonban a világnap nemcsak a környezettudatosság tekintetében fontos, hanem az egészségünk szempontjából is. “Legjobb, ha olyan közlekedési eszközt választunk, amely aktív testmozgást is jelent számunkra” – buzdított a polgármester.

Olvasta már?