Vádat emeltek egy fővárosi drogdílerbanda ellen, egyikük a XXII. kerületben tevékenykedett

by gaalt994

Összesen négy, drogkereskedőláncot működtető férfi ellen emeltek vádat, egyikük Budafok-Tétényben tárolta, porciózta és árulta a kábítószert.

Vádat emeltek négy kábítószer-kereskedő ellen – tudatta a Fővárosi Főügyészség közleményben szerdán az MTI-vel. A vád szerint legkésőbb 2019 tavaszától az egyik férfi ismeretlen forrásból, rendszeresen, nagyobb tételekben szerzett be a marihuánát, kokaint és ecstasy tablettát. A kábítószereket a férfi budaörsi tartózkodási helyén tárolta, és értékesítette kábítószer-viszonteladással foglalkozó vevői, köztük az egyik vádlott-társa részére. A díler vádlott-társának alkalmanként legalább félkilós tételekben értékesítette a marihuánát, és elfogásukig legalább 544 darab ecstasy tablettát adott el neki.

A viszonteladó a kábítószert egy XXII. kerületi ingatlanban tárolta, porciózta és továbbértékesítette, részben nagyobb mennyiségben szintén kábítószer-viszonteladással foglalkozó harmadik vádlott-társának, aki egy bolgár állampolgárságú ismerősével – az ügy negyedik vádlottjával – ugyancsak értékesítő tevékenységet végzett. A két utóbbi vádlott közösen bérelt egy VI. kerületi lakást, elsősorban Budapest területén terjesztették a kábítószereket, elérhetőségüket internetes közösségi oldalakon angolul is hirdették, így sok külföldi is vásárolt tőlük.

A nyomozó hatóság 2020 májusában fogta el a négy vádlottat, a budaörsi, a XXII. és a VI. kerületi ingatlanban összesen több száz gramm marihuánát, több száz darab ecstasy tablettát és kokaint foglaltak le. A Fővárosi Főügyészség jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem miatt fegyházbüntetés kiszabását indítványozta mind a négyükkel szemben.

(A kiemelt kép illusztráció)

Olvasta már?