Görög fogás lett a befutó a kerületi pörköltfőző versenyen

by gaalt994

Igazi mediterrán ételkülönlegességgel nyertek az Albertfalváról érkező versenyzők.

Szombaton, a Leányka utcai Oroszlános Udvarban rendezték meg a Dél-Budai Bográcsfesztivált, amelyen a versenyzők összemérhették pörköltfőző tudásukat. A nyertes a „szomszédból”, a XI. kerületből érkezett, és egy igen különleges fogással söpörte be az első helyet, valamint az azzal járó serleget.

Az Albertfalvi Lokálpatrióta Egyesület stifadoja ugyanis nem talált legyőzőre. Első hallomásra sokaknak ismeretlen lehet az étel, be kell valljuk, mi is kutakodtunk egy kicsit, hogy pontos információkra leljünk az egyébként a marhapörkölt alapjain nyugvó görög különlegességet illetően.

A stifadot a görög istenek egyik eledeleként is emlegetik, marha mellett egyébként készülhet nyúlból vagy kecskéből is, a nyertes csapat a marhát választotta alapanyagául. Az alapvető hozzávalók mellett háromféle hagymát( vörös-, fok-, gyöngyhagyma) tartalmaz, igazán göröggé pedig az olívaolaj mellett a mediterrán konyhára jellemző gyümölcsök teszik. A stifado ugyanis narancslevet és némi görög mazsolát is tartalmaz.

(Kiemelt kép: Facebook/Albertfalvi Hírek)

Olvasta már?