Kikapott Pécsen, már csak 15. a Budafok

by gaalt994

A leghűségesebb BMTE-szurkolók szerint ideje felelősöket keresni a csapat gyenge szereplése miatt.

Sok hiba és apró szabálytalanság jellemezte az első harminc percet a pécsi napsütésben, folyamatos játék csak elvétve alakult ki. A kapuk pedig még ritkábban forogtak veszélyben, néhány kósza lövési kísérlettől eltekintve – kezdi beszámolóját a Budafoki MTE labdarúgócsapatának honlapja a vasárnapi mérkőzésről.

A vélhetően nem túl sziporkázó találkozón a Budafok szerzett vezetést: a kispesti kölcsönjátékos, László Dávid addig kevergetett a hazai tizenhatoson belül, amíg a túlerő legyőzte – ám szabálytalanul. Az ezért járó büntetőt a 38. percben Kovács Dávid váltotta gólra.

Sokáig azonban nem tartott a fővárosiak öröme, a Pécs két perc múlva válaszolt, Adamcsek Máté passza után Hegedűs Márk volt eredményes. A szünetre így döntetlennel vonultak a csapatok.

A második játékrész azonban hasonlóan kellemetlen pillanatokkal indult budafoki szempontból, a korábban gólt szerző Hegedűs ezúttal egy assziszttal jelentkezett, beadását közelről Kónya Dávid lőtte a kapuba.

A BMTE nem sokkal később egyenlíthetett volna, ám az idén e téren kifejezetten peches Ihrig-Farkas újabb lövéssel terhelte az ellenfél kapufáját. Több szerencséje volt az első pécso gólpasszt jegyző Adamcseknek, aki a 61. percben egy szabadrúgás-variáció után szerzett gólt.

3-1-es győzelmével a Pécs a 12., míg a Budafok a 15. helyen áll. Ez utóbbi tény egyre elégedetlenebbé teszi a BMTE szurkolóit, az ultrák Facebook-oldalukon is hangot adtak nem túl elismerő véleményüknek. „12 forduló után a 15.helyen állni elég tré! Mintha szezon elején más lett volna kommunikálva… Ideje felelősöket keresni!” – írták.

Olvasta már?