Győrt is bevették a budafoki kosárlabdázók, ez több, mint biztató a szezon előtt

by szorenyi6104

Három felkészülési meccsből hármat megnyert a Budafoki KK. A kosárlabdázók sűrű hétvégén vannak túl, fogadták a Székesfehérvárt, majd Győrbe utaztak.

Ahogy arról korábban már beszámoltunk, első edzőmeccsén mindössze három tréninggel a hátuk mögött simán nyertek a budafoki kosárlabdázók az Óbuda ellen. Most pénteken és szombaton is folytatódott a felkészülési meccsek sora. A srácok kipróbálhatták, milyen lesz egy osztállyal feljebb játszani. A Budafoki KK ugyanis megnyerte az NB II-t, így feljutott az NB I/B Zöld csoportjába, amely praktikusan a harmadosztályt jelenti.

Pénteken a Székesfehérvár ellen léptek pályára. A jegyzőkönyv alapján meglehetősen tartalékosan, a megszokott irányítók nélkül, de egy magas ember is hiányzott. Mint kiderült, ez a szombati, Győr elleni találkozóra is igaz volt.

80-69-re nyertek a Dávid Kornél KA ellen, amely szintén újoncnak számít a Zöld csoportban. Kiváló erőfelmérő volt arra, hogy kell-e tartani tőlük vagy sem. A megállapítás, hogy igenis komolyan kell venni őket.

Másnap, azaz szombaton a Győr volt az ellenfél. Róluk annyit érdemes tudni, hogy az alapszakaszban a 7. helyen végeztek, így masszív középcsapatnak számítottak a 14-es mezőnyben.

Itt is sikerült nyerni úgy, hogy a kezdőből mindössze ketten léptek a pályára. Ők viszont éltek a lehetőséggel, Szántó Levente 13 pontot szerzett, míg az amerikai Kevin Swanson 37 egységet termelt. Ő már a Dávid Kornél KA ellen is 24 pontot tett be a közösbe, és az Óbuda ellen is 20 pont fölött járt. Bátran kijelenthető, hogy nagy erőssége a csapatnak, a kérdés csupán az, hogy mikor szúrja ki őt egy akár NB I-es gárda magának.

Az eddigi meccsek mindenesetre megmutatták, hogy nincs félnivaló a felsőbb osztályban sem, sőt, a dédelgetett álom, az újabb bajnoki cím sem irreális a budafoki kosárlabdázóknak.

Olvasta már?