Hajhullató győzelem az első NB I/B-s mérkőzésen

by szorenyi6104

3 év után győzelemmel tért vissza az NB I/B-be a Budafok kosárlabdacsapata. Tiszaújvárosban nyertek 61-56-ra júniusban az NB II-ből feljutó piros-feketék.

A félidőben már 18 ponttal vezetett a Budafok az NB I/B Zöld csoportja idénynyitóján. Azért vártuk különös érdeklődéssel a találkozót, mert a júniusi feljutás után most lehetett lemérni, tényleg megállják-e a srácok a helyüket az eggyel magasabb osztályban.

Nos igen, bár az idegenbeli meccs vége körömrágásra adott okot. “Mert az első 20 percben minden oké volt” – idézhetnénk a különben

25 pontig jutó amerikai Kevin Swansont.

18 pont ide, és a hazaiak nem tűntek veszélyes ellenfélnek.

A fordulás után azonban változott a játék képe. 28 perc után mintha tele szaladt volna az a bizonyos gatya, vagy a Tiszaújváros találta meg a dobókesztyűt, de azon kaptuk magunkat, hogy már csak 5 pont az előny az utolsó 10 perc előtt.

A végén ráadásul 4 percig nem szereztek kosarat a mieink, cserébe jól védekeztek, így meg tudták őrizni azt a bizonyos 5 pontocskát.

A meccsről videó is készült, bár pont a második félidő eleje hiányzik a teljes meccsből, viszont érdemes belekukkantani a derbibe, hogy felmérjük, tényleg meg lehet-e a titkon áhított újabb bajnoki cím. A mérkőzés kommentálásáért mi kérünk elnézést a helyi szpíker nevében:

Olvasta már?